Petra Flad

Klinische jeugdpsychologie

  • Home
  • Wie en waar
  • Psychotherapie voor 18 plus
  • Behandelaanbod
  • Aanmelding en vergoeding
  • Contact

Aanmelding en vergoeding

Voor nadere inlichtingen en aanmelding is de praktijk op werkdagen van dinsdag tot en met donderdag bereikbaar tussen 12.00 en 13.00 op het mobiele nummer 06-23953580.  U kunt ook een mail sturen naar p.flad@kpnmail.nl of een bericht inspreken met het verzoek u terug te bellen. U krijgt een aanmeldingsformulier toegestuurd (of gebruik een van onderstaande formulieren die op u van toepassing is), waarop u gegevens kunt invullen die voor aanmelding nodig zijn. Nadat de informatie is ontvangen wordt u teruggebeld om te bespreken of de hulp  geboden kan worden. Als dit niet mogelijk is, wordt geprobeerd u een advies voor doorverwijzing te geven.

Als het mogelijk is de hulp te bieden dan wordt u gebeld voor het maken van een eerste afspraak. Neemt u tijdens de eerste afspraak een verwijsbrief van uw huisarts of andere verwijzer mee.

De intakefase, een fase die uit meerdere gesprekken en eventueel uit onderzoek kan bestaan, wordt afgesloten met advies voor behandeling. Dit behandelplan wordt met u doorgesproken. Daarop aansluitend volgt  zonder onderbreking de behandelfase. Er is dus geen wachttijd tussen de intakefase en de behandelfase.

Het is gebruikelijk dat de huisarts met een zogenaamde “huisartsenbrief” wordt geïnformeerd over het begin en de afsluiting van een behandeling.

Door een groot aantal aanmeldingen in 2024 is besloten in 2025 voorlopig geen nieuwe langdurende behandelingen te starten (maart 2025).  Er is nog wel beperkt plaats voor kortdurende behandelingen.

Vergoeding en declaratie

Volwassenen en jeugd vanaf 18 jaar (bron: Zorgprestatiemodel 2022)

Als u 18 jaar of ouder bent, dan valt uw behandeling bij Petra Flad onder het basispakket van de zorgverzekering. Op basis van uw intake en diagnose wordt vastgesteld welk type behandeling het meest passend is. De behandelsessies worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar wanneer er een contract is afgesloten. De praktijk van Petra Flad heeft contracten met Zilveren Kruis/Achmea, ONVZ, de koepels CZ en VGZ. Wanneer u start met de therapie, houdt u er dan rekening mee dat u mogelijk een eigen risico dient te betalen. Het wettelijke verplichte eigen risico is € 385,- per kalenderjaar, en is hoger als u heeft gekozen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Soms vergoedt de zorgverzekeraar niet uw hele rekening. Bekijk hiervoor goed de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Voordat u een afspraak maakt, gaat u eerst langs uw huisarts. Deze kan een inschatting maken van uw klachten en een verwijsbrief voor u opstellen. Alleen met een verwijzing kunt u in aanmerking komen voor de vergoeding.

Meer informatie over de vergoeding van geestelijke gezondheidszorg kunt u hier vinden.

De behandeling van sommige aandoeningen is ten gevolge van politieke beslissingen van vergoeding uitgesloten. Indien hiervoor toch behandeling noodzakelijk is, geldt het uurtarief Onverzekerd Product (110 Euro). U krijgt hiervoor een rekening toegestuurd.

Wanneer u zonder afmelding voor 24 uur niet op een afspraak verschijnt (“no show”) ontvangt u een nota van 40 Euro.

Aanmeldingsformulieren:

  • Verwijsbrief huisarts
  • Aanmeldingsformulier volwassenen

Wat is pyschotherapie?

Psychotherapie is een behandelmethode om psychische moeilijkheden, conflicten of stoornissen op te heffen of te verminderen. De psychotherapeut probeert in communicatie met de cliënt emotionele groei en gedragsveranderingen te bevorderen, zodat ontwikkelingskansen zoveel mogelijk worden hersteld. De communicatie kan ook in spelvorm of met behulp van beeldmateriaal plaatsvinden. Enkele voorbeelden van therapiedoelen zijn: het leren uiten van pijnlijke emoties, leren omgaan met angsten of het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Omdat kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen opgroeien en functioneren in verbondenheid met andere mensen, werkt de psychotherapeut meestal samen met ouders , verzorgers of andere nauw betrokken personen. Als jeugdigen jonger dan 16 jaar zijn, geven ouders of verzorgers hun toestemming voor het beoogde veranderingsproces. De psychotherapeut probeert hen bij dat proces te betrekken door zoveel mogelijk aan te sluiten bij hun vragen en inzichten.

Copyright © 2025 · door StudioPress · WordPress · Log in